top of page
COCO_color.png

KR8CHT! /
educatieve game

In het kader van het Transbasoproject moest een tool ontwikkeld worden om kinderen uit het laatste jaar van de basisschool voor te bereiden op de interessegebieden in het middelbaar onderwijs. De tool zou leerlingen in staat stellen een bewuste keuze te maken voor op basis van hun interesses. Bovendien leren ze de studiedomeinen van het secundair onderwijs kennen

Curious Cats / productie + concept

Bits of Love / development

Website / kr8cht.be

website CC Computer+dashboard_facebook.p

De game Kr8cht is ontwikkeld voor kinderen tussen 11 en 13 jaar.
Het helpt hen op een interactieve manier om de juiste studie- en schoolkeuze te maken.

Want wat is juist de uitdaging hier? De structuur van het secundair onderwijs is vrij uitgebreid en vaak onbekend. Bovendien kunnen kinderen soms onvoldoende inschatten welke richting het best aansluit bij hun persoonlijke interesses en profiel.

Kracht game
Kracht game

Kr8cht is een innovatieve game met een dubbel doel:

  • Via allerlei keuzes, levels en dilemma's krijgen kinderen een beter zelfinzicht. Ze leren hoe hun dagelijkse bezigheden, hobby’s en interesses aansluiten bij de domeinen van het secundair onderwijs.

  • Daarnaast krijgen ze in de game ook een beter zicht op die verschillende domeinen van het secundair onderwijs. Waar staat elk domein voor? Geen onverstandige vraag. 

We hebben gekozen om elk domein te vertegenwoordigen door een held. Zo staat Bodi voor STEM en staat Akim voor taal en cultuur.

KrachtGame.png
Kracht game
Kracht game
bottom of page