top of page

Ava & Trix /
educatieve game

 

Ava & Trix is een game voor het lager onderwijs en maakt kinderen enthousiast rond wetenschap en techniek. De kinderen spelen Ava & Trix op de tablet, de PC of het smartboard.

Client / 

eigen project onder Curious Cats

Website / ava-trix.com

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

Het is een hele uitdaging om jonge kinderen in het klaslokaal warm te maken voor wetenschap en techniek. Toch is het cruciaal om kinderen op jonge leeftijd al enthousiast te maken over dit thema. Daarbij komt nog dat er soms te weinig aandacht is voor meisjes als het over STEM gaat.

Met Ava & Trix is gekozen voor sterke verhalen waarin uitdagende problemen worden voorgeschoteld. Vervolgens is het aan de kinderen om het probleem op te lossen. Hoe smelt je ijs zo snel mogelijk nu de trouwringen van nonkel erin vastzitten? Hoe scheid je peper van zout? De kinderen worden enthousiast omdat we ze in de game met concrete problemen confronteren. Kinderen moeten het probleem oplossen met behulp van wetenschappelijke proefjes. Ze experimenteren daarbij op de tablet maar ook in het echt.

Maaike Neuville, Koen De Graeve, Vic De Wachter, Clara Cleymans en vele andere bekende acteurs hebben een stem gegeven aan de personages in de game.

bottom of page